Skip to main content
AvlönatLivetSkapande

To be or what to be

Av 2024-03-31maj 24th, 2024Inga kommentarer

Har du läst ”Om mig” på denna hemsidan så har du kanske även läst mitt CV.
Jag utgick från att jag ville arbeta med behandling av missbrukare. Därför valde jag att studera 2009. Då hade jag många idéer om vad jag ville göra och skulle bli inom yrket. Vägarna tog sig lite annorlunda men i slutändan fick jag prova så mycket mer än jag anat. Det blev inte så mycket missbruksarbete, utan mer ett arbete i att hjälpa, stötta och försöka få människor att växa.
I över 12 år har jag nu arbetat med människor och mitt nuvarande yrke är det så kallade drömyrket: Missbruksbehandlare! Tillbaka till det jag ville.

Men…

Antingen har jag levt för mycket dessa år och sett så mycket mer jag vill göra att det börja svajja. Vill jag hålla på med det här hela livet? Såklart inte säger jag direkt, men ska jag helt lämna detta område?

Detta är seriösa tankar jag har nu, i att skola om mig. Att lämna det jag anser vara min trygghet i form av yrke och kunskap. Till att gå över till något jag tycker jag lär mig av att göra mer av, som väcker min nyfikenhet och som får mig att tappa tiden. IT…design…webbdesign…marknadsföring…AI
Programmering kanske?

För inte så längesedan så tvivlade jag riktigt starkt på om jag gör rätt i mitt jobb. Samma dag fick jag otroligt mycket respons från både kollegor och klienter att jag gör en skillnad. Hade det varit för några år sedan så hade jag suktat efter sådana komplimanger. Även om man kan se det som ett tecken på att jag borde vara kvar så landar jag i ett löfte jag gjorde till mig själv under studietiden.
Den dagen du känner att du inte vill ”jobba med människor” med ”den typen av problem”, då ska du backa och göra något annat.

Jag känner att jag är där nu, jag måste välja nu.

Vad har du för val framför dig som du inte riktigt tar tag i?
Dela med dig genom att skicka iväg ett mail eller ett sms till mig.
Må gott, så hörs vi snart!